Revista care te menține sănătos

Știri

Iata cum ar putea fi tratata alergia la laptele de vaca

25 septembrie 2015
Share

Alergiile alimentare sunt din ce in ce mai frecvente in tarile dezvoltate, iar la nivel global, 3% dintre copii sunt alergici la laptele de vaca. Noi cercetari efectuate asupra copiilor cu alergie la laptele de vaca indica faptul ca diferentele structurale la nivelul bacteriilor intestinale ar putea fi motivul pentru care unii copii se confrunta cu aceasta problema.

Alergia la laptele de vaca este des intalnita si poate aparea la cateva zile sau la cateva luni de la nastere.

Probioticele si alergia la laptele de vaca

Simptomele includ dureri abdominale, eczeme si urticarie, colici, lipsa somnului, sange in scaun. Exista si cativa factori de risc ce conduc la intoleranta la laptele de vaca, printre care administrarea de antibiotice, dietele bogate in grasimi, nasterea prin cezariana etc. O echipa de cercetatori a analizat relatia dintre o formula cu probiotice si toleranta crescuta la laptele de vaca. Acestia au identificat bacteriile din probele de scaun colectate de la copii sanatosi fara alergie la laptele de vaca, copii care aveau aceasta alergie si care au fost hraniti cu o formula imbogatita cu o specie de bacterii numite Lactobacillus rhamnosus GGsi copii hraniti cu o formula fara probiotice. In general, microbiota copiilor cu alergie la laptele de vaca era diferita in mod semnificativ de cea a copiilor sanatosi, fapt ce sugereaza ca diferentele in ceea ce priveste structura bacteriilor influenteaza dezvoltarea alergiilor. Copiii care au dezvoltat toleranta la laptele de vaca aveau un nivel mai ridicat al unor tulpini de bacterii, in special acizi grasi cu lant scurt.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.