Revista care te menține sănătos

Știri

Sucul de sfecla rosie ar putea optimiza puterea musculara in caz de insuficienta cardiaca

22 septembrie 2015
Share

Stim ca sucul de sfecla rosie reduce presiunea sangvina, insa consumul de suc de sfecla rosie in cazul persoanelor care sufera de insuficienta cardiaca conduce la o crestere cu 13% a puterii musculare.

Cercetatorii de la Universitatea din Washington, Statele Unite, au realizat un studiu pe 9 voluntari. Acestia au observat ca sucul de sfecla rosie ar putea ameliora puterea musculara fara efecte secundare majore, fara a creste frecventa cardiaca sau presiunea arteriala.

Sfecla rosie contine nitrati naturali

Sfecla rosie este bogata in nitrati naturali (componente care imbunatatesc circulatia sangvina). Atunci cand acestia sunt metabolizati de catre organism, conduc la dilatarea vaselor de sange, deci la o scadere a tensiunii arteriale. Astfel, inima consuma mai putin oxigen, muschii sunt mai putin obositi, prin urmare rezistenta inimii creste. Aceste beneficii au fost deja confirmate in urma unui studiu realizat de catre cercetatorii americani in luna iulie a anului 2015. S-a demonstrat atunci ca sportivii care consumau suc de sfecla rosie aveau performante mai bune in timpul antrenamentelor. In ceea ce priveste primul studiu, s-a observat ca, dupa doua ore de la consumul de suc de sfecla rosie, rezistenta muschilor a crescut. Suplimentele naturale pe baza de extract de sfecla rosie ar putea fi benefice in caz de insuficienta cardiaca.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.