Revista care te menține sănătos

Știri

Farfuriile mici va ajuta sa slabiti

17 septembrie 2015
Share

Mancati prea mult? De vina ar putea fi farfuriile mari. Chiar si persoanele care sunt atente la ceea ce mananca ar putea fi tentate sa consume mai multe alimente cand acestea sunt prezentate in farfurii mai mari, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetatorii au analizat rezultatele a 61 de studii anterioare in care 6.700 de participanti au fost observati.

Mancati din farfurii mai mici daca vreti sa slabiti

S-a constatat ca, in momentul in care portiile de mancare erau servite in farfurii mai mici, consumul de alimente era mai mic cu 16% (echivalentul reducerii unui numar de 280 de calorii). Nu este vorba doar despre marimea farfuriilor, ci si despre cea a tacamurilor si paharelor care ar putea influenta cantitatea de alimente pe care le mancam la o masa. Asadar, se pare ca atunci cand mancam nu suntem influentati doar de ceea ce ne cere organismul, de pofte, ci si de alte aspecte precum cel amintit mai sus. Iar oamenii care au in jurul lor persoane obeze ar trebui sa fie atente atat la portiile de mancare, cat si la modalitatea de prezentare pentru a evita supraalimentarea.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.