Revista care te menține sănătos

Știri

Probioticele pot reduce riscul de nastere prematura

19 august 2015
Share

Probioticele care contin bacterii „prietenoase” ar putea reduce riscul de nastere prematura, sustin oamenii de stiinta. Se pare ca anumite bacterii din organismul femeii conduc la nasterea prematura. Astfel, femeilor insarcinate li s-ar putea administra un tratament care sa reduca acest risc.

Nasterea prematura este o problema destul de des intalnita, iar bebelusii nascuti prematur se pot confrunta cu o serie de probleme la nivelul plamanilor, ochilor, urechilor etc. Fiecare saptamana petrecuta in pantecul mamei conteaza.

Legatura dintre bacteriile prietenoase” si nasterea prematura

Expertii de la Universitatea Stanford din California, Statele Unite, au cautat posibile legaturi intre bacteriile care traiesc si se dezvolta nestingherite in organismul femeilor si sansa unei nasteri premature. Exista deja dovezi ca astfel de microbi pot conduce la aparitia unor boli precum autismul, scleroza multipla, cancerul de colon. Pentru acest studiu s-au prelevat probe din tractul reproducator a 49 de femei atat in timpul sarcinii, cat si dupa nastere. 15 dintre acestea au nascut inainte de termen si s-a descoperit ca nu prezentau microbii din familia Lactobacillus. Lipsa lor permite altor bacterii si toxine sa atace pantecul mamei. Pentru a evita nasterea prematura, femeilor li s-ar putea administra tablete pe baza de hormoni sau injectii in cervix, dar si steroizi pentru maturizarea plamanilor, astfel incat cei mici sa poata avea mai multe sanse de supravietuire.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.