Revista care te menține sănătos

Știri

Femeile, mai receptive la stimulii romantici dupa ce mananca

18 august 2015
Share

Desi se spune ca drumul catre inima unui barbat trece, mai intai, prin stomac, un studiu demonstreaza ca acelasi lucru este valabil si in cazul femeilor, deoarece creierul femeii reactioneaza la declaratiile siropoase si la stimulii romantici dupa ce aceasta a mancat.

Studiul publicat in Appetite a comparat raspunsul regiunii creierului responsabile de recompensa atat in cazul femeilor care urmau o dieta, cat si in cazul celor care nu o faceau.

Mananci si iubesti

Expertii de la Scoala de Medicina din cadrul Universitatii San Diego din California au demonstrat ca atat femeile care tineau diete, cat si celelalte prezentau o activitate mai mare la nivelul creierului in regiunile neuronale legate de recompensa dupa ce priveau fotografii romantice, dar nu inainte de a manca. Folosind tehnica imagisticii prin rezonanta magnetica, expertii au descoperit ca, in ambele grupuri, circuitul de recompensare raspundea mai mult la stimulii romantici dupa servirea mesei. Cu toate acestea, activitatea neuronala a femeilor care tineau o dieta era semnificativ diferita fata de activitatea neuronala a femeilor care nu tineau diete.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.