Revista care te menține sănătos

Știri

Epilepsia, tratata cu ajutorul muzicii?

12 august 2015
Share

Din ce in ce mai multi cercetatori sustin beneficiile terapeutice ale muzicii. Acum, un nou studiu subliniaza importanta ei in tratarea epilepsiei.

Recent prezentate in cadrul editiei cu numarul 123 a Conventiei Anuale a Asociatiei Americane de Psihologie, rezultatele unui studiu au scos la iveala faptul ca, in cazul persoanelor cu epilepsie, creierul reactioneaza diferit la muzica, spre deosebire de persoanele care nu sufera de aceasta boala. Expertii de la Centrul Medical Wexner din cadrul Universitatii de Stat din Ohio, SUA, sustin ca muzica ar putea fi utilizata in combinatie cu tratamentele deja existente impotriva epilepsiei.

Epilepsii de lob temporal

Aproximativ 80% dintre cazurile de epilepsie sunt epilepsii de lob temporal − atunci cand crizele apar in lobul temporal al creierului. In aceasta zona se presupune ca se afla centrii limbajului, ai echilibrului si auzului. Este un fel de „locuinta” a cortexului auditiv, parte a creierului ce proceseaza sunetele. Cercetatorii au analizat datele a 21 de indivizi care aveau epilepsie si erau monitorizati, cat si date ale unor persoane fara epilepsie. Undele creierului au fost masurate printr-o encefalograma, iar tuturor participantilor li s-a cerut sa stea in tacere inainte de a asculta trei melodii, dupa care au urmat alte 10 minute de liniste. Dupa cum era de asteptat, atat participantii cu epilepsie, cat si cei care nu sufereau de aceasta boala au inregistrat activitati cerebrale sporite. Cu toate acestea, in cazul persoanelor cu epilepsie s-a inregistrat o mai mare sincronizare cu muzica a lobilor frontali si temporali. In combinatie cu tratamentele existente, muzica ar putea fi o modalitate excelenta de tratament.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.