Revista care te menține sănătos

Știri

Petreceti mult timp pe internet? S-ar putea sa raciti mai usor!

12 august 2015
Share

Un nou studiu demonstreaza ca dependenta de internet creste riscul de a raci sau de a lua gripa. Daca petreceti foarte mult timp navigand pe internet, s-ar putea ca sistemul imunitar sa fie slabit.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, o echipa de cercetatori a intervievat 500 de persoane cu varste intre 19 si 101 ani. S-a constatat ca aceia care utilizau internetul mai mult de 10 ore pe zi prezentau cu aproximativ 30% mai multe simptome de raceala si gripa, in comparatie cu persoanele care petreceau mai putin timp in mediul online.

De ce suntem expusi riscului de a ne imbolnavi?

Media de utilizare pe zi a internetului era cam de 6 ore. Persoanele clasificate ca fiind dependente de internet petreceau aproximativ 10 ore online, mai ales pe retelele de socializare. Autorii studiului sustin ca persoanele care petrec mult timp acasa, navigand pe internet, intra mult mai putin in contact cu ceilalti oameni si sunt mult mai putin expuse microbilor, aspect ce le-ar putea scadea sistemul imunitar. Conform cercetatorilor, dependenta de internet poate modifica nivelul de cortizol, hormonul stresului, care are, de asemenea, un impact asupra sistemului imunitar. In timp ce femeile petrec mai mult timp in mediul online pe retelele de socializare, barbatii se joaca.

Ruxandra Dumitrescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.