Revista care te menține sănătos

Știri

Uleiul de soia favorizeaza obezitatea?

28 iulie 2015
Share

Un regim alimentar bazat pe ulei de soia se pare ca ar putea avea consecinte asupra organismului, potrivit unui studiu publicat in revista medicala PLOS One. Pentru a limita riscul de obezitate si riscul de a dezvolta diabet tip II, ar fi de preferat sa eliminati din alimentatie uleiul de soia.

Acest ulei de soia este prezent in alimentele prelucrate pe care le consumam cum ar fi margarina, sosurile pentru salate etc. Expertii de la Universitatea din California, Riverside, Statele Unite au dorit sa stabileasca legatura dintre aceste alimente, cresterea in greutate si diabetul.

Atentie la alimentele pe care le consumati!

Astfel, oamenii de stiinta au realizat un studiu pe 4 grupe de soareci de laborator. Primul grup a primit o alimentatie bogata in ulei de nuca de cocos. In cel de-al doilea grup, consumul de ulei de nuca de cocos a fost injumatatit si inlocuit cu uleiul de soia. Celelalte doua grupuri au fost hranite cu alimente bogate in fructoza, iar toate dietele contineau acelasi numar de calorii. Rezultatele au aratat ca soarecii din grupul care a fost hranit cu alimente pe baza de ulei de soia s-au ingrasat cu 25% mai mult fata de cei din celelalte grupuri. De asemenea, acestia prezentau risc de leziuni hepatice, precum si risc de diabet.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.