Revista care te menține sănătos

Știri

Plasturele inteligent care ar putea contribui la mentinerea nivelului normal al glucozei

25 iunie 2015
Share

Pacientii cu diabet trebuie sa isi controleze constant nivelul zaharului din sange prin inteparea degetului si administrarea de injectii cu insulina. Procedeul este unul dureros si deloc precis, iar injectarea unei cantitati gresite de insulina poate conduce la complicatii serioase, chiar si la deces. Acum insa, dezvoltarea unui plasture inteligent cu insulina ar putea pune capat calvarului, potrivit echipei din spatele acestei inovatii.

Plasturele care controleaza nivelul de zahar din sange

Plasturele inteligent de marimea unei monede este dotat cu mai mult de 100 de micro-ace care contin rezervoare mici de insulina. Dispozitivul poate fi plasat pe orice parte a corpului si detecteaza nivelul ridicat de zahar din sange, eliberand imediat cantitatea corecta de insulina. Acest plasture inteligent functioneaza prin imitarea propriului sistem al organismului pentru a genera insulina – celulele beta din pancreas – care produc si inmagazineaza insulina in saculeti mici, numiti si vezicule, care se dizolva si elibereaza insulina. Echipa a testat inventia pe soarecii de laborator care sufereau de diabet tip I, iar rezultatul a demonstrat ca nivelul glucozei a scazut in jumatate de ora si ca s-a mentinut asa timp de cateva ore. Sunt necesare studii si cercetari si pe subiectii umani pentru a se dovedi eficienta lor.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.