Revista care te menține sănătos

Știri

AVC-ul accelereaza imbatranirea creierului cu 8 ani

9 iunie 2015
Share

Accidentul vascular cerebral ar putea accelera imbatranirea creierului cu 8 ani, potrivit rezultatelor unui studiu stiintific american. Pierderile de memorie sau dificultatile efectuarii unei sarcini sunt efectele secundare ale accidentului vascular cerebral.

AVC-ul ar putea provoca leziuni cerebrale si un declin cognitiv echivalente cu 8 ani de imbatranire a creierului. Cercetatorii de la Universitatea din Michigan, Statele Unite, au realizat un studiu pe un esantion de 4.900 de persoane in varsta de 65 de ani care suferisera un AVC.

AVC-ul afecteaza creierul

Pentru a stabili legatura dintre accidentul vascular cerebral si imbatranirea creierului, s-au comparat testele cognitive realizate inainte si dupa accident. S-a constatat ca toti oamenii au fost afectati in mod similar. AVC-ul a accelerat imbatranirea creierului cu 8 ani si a afectat, in special, memoria si viteza de executie. Accidentul vascular cerebral este prima cauza a handicapului fizic si a doua cauza a dementei, dupa Alzheimer. Accidentul vascular cerebral ar putea fi prevenit printr-un stil de viata sanatos ce presupune renuntarea la fumat, limitarea alcoolului, o dieta echilibrata si cel putin 30 de minute de sport pe zi.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.