Revista care te menține sănătos

Știri

Testul de sange care ar putea detecta istoricul infectiilor

9 iunie 2015
Share

Un institut medical american a dezvoltat un test de sange capabil sa detecteze toate virusurile contractate de catre un individ. Acest test ar putea contribui la descoperirea factorilor neprevazuti ce pot afecta starea de sanatate a unei persoane.

Testul se numeste VirScan, scaneaza sangele si detecteaza tipurile de virusuri care pot infecta organismul unei persoane. Concret, acest test cauta anticorpii din sange ce actioneaza contra celor 206 specii de virusuri. Atunci cand organismul este expus unui nou virus, produce anticorpi impotriva acestuia si continua sa o faca pana cand infectia dispare.

Beneficiile acestui test

Astfel, chiar daca virusul nu se mai afla in organism, prezenta sa din trecut este descoperita datorita acestor anticorpi. Pentru a verifica fiabilitatea testului, cercetatorii l-au utilizat analizand mai multe probe de sange provenite de la persoanele infectate cu virusul HIV sau cu cel al hepatitei C. Testul a avut o eficacitate de 95 pana la 100%. Acest nou test permite oamenilor de stiinta sa-si puna intrebari pe care nu si le puteau pune pana acum. Ei ar putea compara grupuri de tineri sau persoane adulte si ar putea observa diferentele in ceea ce priveste istoricul viral. De asemenea, testul ar putea determina daca infectiile virale pot declansa anumite boli. In plus, ar urma sa fie si destul de ieftin.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.