Revista care te menține sănătos

Știri

Tatuajul: una din zece persoane sufera de reactii adverse

3 iunie 2015
Share

Alergie, durere, roseata… reactiile organismului la tatuaj sunt variate si imprevizibile. Potrivit unui studiu realizat de catre expertii de la Universitatea din New York, Statele Unite ale Americii, mai mult de 10% dintre persoanele care-si fac tatuaje experimenteaza si efecte secundare.

Amintiti-va ca tatuarea (introducerea de cerneluri si pigmenti in piele pentru a obtine un desen permanent) nu este o actiune lipsita de riscuri. Aceasta practica trebuie sa fie corect controlata si efectuata in conformitate cu standardele stricte de igiena, trebuie sa se lucreze cu echipamente sterilizate si cerneluri de calitate.

Tatuajele si efectele secundare

Echipa de cercetatori a realizat un studiu pe 300 de voluntari pe care i-a chestionat cu privire la efectele secundare ale tatuajelor facute. 10,3% dintre respondenti au declarat ca au experimentat reactii adverse, 6% au avut reactii cronice cu simptome care s-au prelungit mai bine de patru luni de zile, iar 4,3% au avut reactii alergice acute. Aceste efecte secundare reprezinta rezultatul raspunsului imun al organismului. Cercetatorii au constatat, de asemenea, ca 44% dintre reactiile la cerneala folosita au aparut din cauza cernelii de culoare rosie in timp ce reactiile la cerneala neagra au fost prezente doar in proportie de 25%. Potrivit dermatologilor, pigmentul rosu folosit la tatuaje este unul dintre cei mai periculosi.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.