Revista care te menține sănătos

Știri

Lentilele bionice va ajuta sa aveti o vedere perfecta

28 mai 2015
Share

Lentilele de contact si ochelarii ar putea ramane o amintire. Aceasta este promisiunea unui optometrist canadian, pe numele sau Garth Webb. Acesta a pus la punct lentilele bionice care ar putea spori acuitatea vizuala cu pana la 100%.

Intr-o zi va fi posibil sa avem o vedere de trei ori mai buna decat in mod normal, fara lentile de contact sau ochelari. Echipa Dr. Webb sustine ca acesta este un vis care ar putea deveni realitate pentru persoanele cu probleme de vedere. Fondator al Ocumetrics Technology Corp, expertul sustine ca Bionic Lens (lentile bionice) este un dispozitiv care se implanteaza in ochi.

Cu un pas mai aproape de o vedere perfecta

Odata ce proteza invizibila a fost implantata, posesorul va beneficia de o vedere de trei ori mai buna. Daca in mod normal puteti vedea limbile ceasului de la o distanta de 3 m, cu aceste lentile veti putea citi ceasul de la o distanta de 9 m. Procedura dureaza in jur de 8 minute, nu este nevoie de anestezie, nu este dureroasa si nu necesita internarea in spital. Seamana cu cea de cataracta, doar ca medicii trebuie sa extraga cristalinul pentru a-l inlocui cu lentila bionica, folosindu-se de o seringa. Lentila va incepe sa functioneze la numai 10 secunde dupa implantare. Singura conditie este ca persoana careia i se va implanta sa aiba mai mult de 25 de ani, varsta la care ochiul este complet dezvoltat.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.