Revista care te menține sănătos

Știri

Ciocolata ne ajuta sa ne concentram

19 mai 2015
Share

Ciocolata este secretul unei mai bune concentrari si asta pentru ca ajuta la scaderea tensiunii arteriale, daca ar fi sa ne luam dupa rezultatele unui studiu publicat in revista medicala NeuroRegulation. Acest studiu stiintific aduce vesti bune amatorilor de ciocolata. Ciocolata care contine 60% cacao va permite sa va concentrati mai bine deoarece este bogata in L-teanina, un acid ce contribuie la reducerea presiunii arteriale.

Cercetatorii de la Universitatea din Arizona, Statele Unite, au analizat activitatea cerebrala a 122 de voluntari intre 18 si 25 de ani printr-o electroencefalograma, dupa ce au degustat ciocolata neagra cu 60% cacao.

Buna la gust si eficienta

Rezultatele studiului au aratat ca persoanele care consumasera ciocolata erau mult mai vigilente fata de restul. Cercetatorii au descoperit ca acest tip de ciocolata este bogata in L-teanina, un acid prezent si in ceaiul verde, care va ajuta sa va relaxati. Teanina contribuie la scaderea presiunii arteriale si ajuta la producerea undelor alfa in creier care ne ajuta sa ne linistim. Astfel, teanina ar putea contracara efectele hipertensive ale ciocolatei pe termen scurt. Rezultatele acestui studiu sunt incurajatoare, mai ales pentru ca foarte multe persoane sufera de hipertensiune, dar adora ciocolata. Consumul de ciocolata cu 60% cacao ar putea scadea tensiunea arteriala pentru ca aceasta sa intre in limitele normale, iar noi am putea fi mai atenti si ne-am putea concentra mai usor.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.