Revista care te menține sănătos

Știri

30 de minute de sport pe zi ii ajuta pe seniori sa castige inca 5 ani de viata

19 mai 2015
Share

Sportul, indiferent ca este practicat la intensitate mare sau moderata, daca este prezent in vietile noastre, dar mai ales ale seniorilor sase zile pe saptamana va reduce riscul unui deces cu aproximativ 40% in cazul celor din urma.

Aceasta este concluzia unui studiu epidemiologic norvegian realizat pe un numar de 16.000 de persoane nascute intre anii 1923 si 1932. Pentru a ajunge la acest rezultat, oamenii de stiinta au examinat si intervievat 6.000 de voluntari intre anii 1972 si 1973, dupa care i-au interogat din nou in anul 2000 si i-au urmarit indeaproape pana in anul 2011.

Sport pentru o viata sanatoasa

Nivelul de activitate fizica al participantilor a fost luat in considerare atat din punct de vedere al intensitatii, cat si al frecventei practicarii. Daca veti face sport cel putin trei ore pe saptamana, durata de viata s-ar putea prelungi cu inca cinci ani, spre deosebire de seniorii care nu fac niciun fel de miscare, potrivit studiului publicat in British Journal of Sports Medicine. Un alt aspect foarte interesant este acela ca, pentru a reduce mortalitatea, o activitate fizica sustinuta trebuie sa fie insotita si de renuntarea la fumat, potrivit autorilor Ingar Holme si Sigmund Alfred Anderssen, doi specialisti in medicina sportiva de la Scoala norvegiana de Stiinte ale Sportului din Oslo.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.