Revista care te menține sănătos

Știri

Proteina care poate creste raspunsul imun

22 aprilie 2015
Share

Mai multi cercetatori au descoperit o proteina care va ajuta organismul sa lupte impotriva virusurilor si cancerului, proteina capabila sa creasca raspunsul imun al organismului (raspunsul specific al organismului fata de patrunderea unor substante straine).

Expertii au numit aceasta proteina LEM (lymphocyte expansion molecule – ce activeaza limfocitele) si ar putea reprezenta noua arma impotriva cancerului si nu numai. Aceasta proteina are particularitatea de a putea stimula producerea de celule T, celule implicate in raspunsul imun si care sunt produse la nivelul timusului (glanda cu rol de organ limfatic). Prin intermediul unui mecanism biologic complex, LEM ar putea distruge celulele canceroase recunoscute ca fiind straine de catre organism.

Tratament impotriva cancerului

In cazul infectiilor virale severe sau a cancerelor in stadii avansate, limfocitele T nu sunt suficiente. Expertii care au publicat rezultatele studiului in revista stiintifica Science au analizat actiunea proteinei LEM pe soarecii de laborator. Probele au indicat faptul ca nivelul limfocitelor T in cazul soarecilor era de 10 ori mai mare decat cel normal. In plus, organismul rozatoarelor producea mai multe limfocite B responsabile de recunoasterea si memorarea infectiilor, pentru ca mai apoi organismul sa reactioneze mai bine. Asadar, proteina LEM ar putea reprezenta un tratament eficient pentru pacientii cu cancer.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.