Revista care te menține sănătos

Știri

Fericirea poate fi molipsitoare! Aflati cum!

22 aprilie 2015
Share

La prima vedere, aceasta ar putea fi o stire care v-ar putea face sa strambati din nas, dar cand veti termina de citit, s-ar putea sa ganditi altceva. Un studiu publicat in jurnalul Psychological Science a dezvaluit ca producem anumiti compusi chimici in transpiratie atunci cand suntem fericiti, iar acesti compusi ar putea fi detectati chiar si de catre persoanele din jurul nostru.

Potrivit autorului studiului, Gun Semin, de la Universitatea din Utrecht, Olanda, aceste semnale chimice i-ar putea molipsi de fericire si pe ceilalti.

Starile emotionale si transpiratia

Pentru a ajunge la aceste concluzii, Semin si colegii sai au rugat 12 voluntari sa ia parte la studiu. Voluntarii erau nefumatori, nu sufereau de tulburari psihice si nu urmau niciun fel de tratament. Barbatilor li s-a cerut sa urmareasca videoclipuri care ar fi trebuit sa produca una dintre urmatoarele trei emotii: frica, fericire sau o emotie neutra. Apoi li s-a spus sa priveasca o serie de simboluri chinezesti si sa evalueze gradul de placere sau neplacere creat. Echipa a concluzionat ca videoclipurile au reusit sa influenteze, intr-adevar, starile emotionale ale oamenilor. Inainte de vizionarea videoclipurilor, barbatii au fost rugati sa poarte tampoane care sa absoarba transpiratia din zona subratului. Apoi 36 de femei au fost recrutate si rugate sa tina tampoanele respective in mana, cat mai aproape de nas, asta si pentru ca femeile au o sensibilitate mai mare la miros si la semnalele emotionale. Echipa a descoperit ca femeile au inregistrat miscari ale muschilor fetei, asociate fie cu expresia de frica, fie cu zambetul, in functie de videoclipurile pe care barbatii le vizionasera. Pare incredibil, nu-i asa?

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.