Revista care te menține sănătos

Știri

Dispozitivul care ar putea detecta cancerul cu ajutorul unui smartphone

16 aprilie 2015
Share

Un dispozitiv care va putea fi conectat la orice smartphone ar putea identifica boli precum cancerul, potrivit rezultatelor unui nou studiu in domeniu.

Acest dispozitiv a fost denumit sistemul D3 (digital diffraction diagnosis) si este prevazut cu un LED care se alimenteaza de la baterie si care permite smartphone-ului sa inregistreze imagini de inalta rezolutie. Astfel specialistii vor putea detecta celulele canceroase cu ajutorul smartphone-urilor si cu o investitie minima.

Dispozitivul care detecteaza celulele canceroase

Cercetatorii de la Spitalul General din Massachusetts, Statele Unite, au dezvoltat acest nou dispozitiv capabil sa stocheze intr-o singura imagine informatiile moleculare a mai mult de 100.000 de celule dintr-o proba de sange sau tesut, stabilind diagnosticul molecular al celulelor canceroase. Informatiile colectate de catre sistemul D3 sunt transmise catre un server aflat la distanta pentru a fi analizate, ca mai apoi rezultatele sa fie rapid livrate. Se pare ca acest sistem D3 poate inregistra prezenta proteinelor tumorale cu o acuratete si precizie echivalente cu cele mai bune sisteme actuale de analiza moleculara. Potrivit oamenilor de stiinta dispozitivul va putea efectua testele in mai putin de o ora, iar sistemul va putea fi utilizat in regiunile care nu dispun de tehnologie medicala avansata.

Ruxandra Dumitrescu

Surse: Topsante.com; Express.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.