Revista care te menține sănătos

Știri

Pilula care ar putea trata schizofrenia si dependentele

23 martie 2015
Share

Cercetatorii americani au dezvoltat un medicament care contine o molecula care ar putea avea efecte comparabile cu cele ale dopaminei.

Acest medicament ar putea trata anumite boli precum schizofrenia sau dependenta de anumite substante, sustin oamenii de stiinta. Molecula, potrivit expertilor de la Universitatea din California, Statele Unite, ar putea modifica direct echilibrul neurochimic al cortexului prefrontal, o zona a creierului responsabila de procesul de luare a deciziilor, de emotii, comportament social etc.

Sentimente de compasiune

Cercetatorii au realizat un studiu pe un esantion de 35 de voluntari, dintre care 18 erau femei, si au descoperit ca persoanele carora li s-a administrat o doza din substanta numita tolcapone erau capabile de a imparti o suma de bani intr-o maniera echitabila pentru toti cei prezenti. De asemenea, s-a observat ca aceste persoane erau mai tolerante vizavi de inegalitatea sociala. Aceasta substanta prelungeste efectele dopaminei, dopamina fiind un hormon asociat cu procesul de obtinere a motivatiei, recompenselor etc. Expertii sustin ca acest medicament ar putea fi util in cadrul unui tratament impotriva schizofreniei. De fapt, schizofrenia se caracterizeaza printr-o activitate scazuta la nivelul cortexului prefrontal. Se crede ca medicamentul ar putea servi si pentru a trata dependentele.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.