Revista care te menține sănătos

Știri

Medicamentul care ar putea trata pierderea auzului si tinitusul este acum testat

18 februarie 2015
Share

Un nou medicament conceput pentru a combate atat pierderea auzului, cat si tinitusul este in prezent testat de catre pacienti. Acest medicament a fost dezvoltat de catre oamenii de stiinta din Marea Britanie si actioneaza asupra celulelor creierului implicate in procesarea sunetelor.

Studiile de laborator au aratat ca tratamentul are potentialul de a reduce problemele care apar odata cu varsta, precum pierderea auzului si tinitusul. Aproximativ 50% dintre femeile si barbatii peste 60 de ani isi pierd auzul pe masura ce inainteaza in varsta, iar 10% din populatie sufera de tinitus.

Speranta pentru pacienti

Pierderea auzului legata de varsta apare atunci cand perii din urechea interna, care transmit semnalele sonore nervului auditiv, se deterioreaza, astfel incat impulsurile nervoase de relocare a sunetului sunt reduse. Oamenii de stiinta sustin ca aceasta forma de pierdere a auzului ar putea fi legata de probleme la nivelul celulelor nervoase din creier. Tinitusul reprezinta perceptia unui sunet intr-una sau in ambele urechi, iar in termeni populari i se mai spune si tiuit in urechi. Acest nou medicament se bazeaza pe o proteina numita numita Kv3 care ajuta la formarea porilor pe suprafata celulelor nervoase din zona creierului conectata la auz. Acesti pori permit potasiului sa patrunda in celule, potasiul fiind important in ceea ce priveste perceperea semnalelor auditive. Nivelul proteinei mai sus amintite scade odata cu varsta, cauzand probleme de auz si chiar tinitus.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.