Revista care te menține sănătos

Știri

Guma de mestecat, aliatul igienei bucodentare sanatoase

27 ianuarie 2015
Share

Potrivit unui studiu olandez, guma de mestecat ar putea avea capacitatea de a „captura” bacteriile din gura, ceea ce inseamna ca ar putea prezenta beneficii pentru sanatatea bucodentara. Iata ca guma de mestecat nu face doar rau organismului, ci poate face si bine.

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Groningen (Olanda), guma de mestecat ne-ar putea ajuta sa ne mentinem igiena orala. Studiul publicat in revista stiintifica Plos One arata ca o guma mestecata cel putin 10 minute ar putea avea capacitatea de a „captura” 100 de milioane de bacterii.

Mestecati guma fara zahar!

Bacteriile adera la suprafata gumei, explica cercetatorii, si se pare ca poate veni in ajutorul periajului dentar. Dar atentie, nu toate tipurile de guma de mestecat sunt bune. Guma de mestecat care contine zahar, de exemplu, hraneste bacteriile si nu le elimina. Un motiv in plus pentru a citi intotdeuna lista ingredientelor de pe ambalaj. Aceste informatii ar putea duce la realizarea unor cercetari mai ample asupra gumei de mestecat si bacteriilor specifice, fapt ce ar putea ajuta la prevenirea eficienta a mai multor boli.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.