Revista care te menține sănătos

Știri

O plimbare de 20 de minute pe zi, cheia unei vieti mai lungi

19 ianuarie 2015
Share

O plimbare de doar 20 de minute in fiecare zi ar putea adauga cativa ani in plus vietii, sustin oamenii de stiinta. Intr-un avertisment, expertii spun ca lipsa exercitiului fizic face de doua ori mai multe victime decat obezitatea.

In cadrul unui studiu realizat de catre specialistii de la Universitatea Cambridge pe un esantion de 334.000 de oameni, s-a descoperit ca pana si activitatea fizica redusa prelungeste viata. Astfel, 20 de minute de mers pe jos in fiecare zi ar putea reduce riscul unui deces prematur cu aproape o treime.

Faceti miscare pentru o viata sanatoasa!

Chiar si in cazul persoanelor obeze, riscul de a deceda prematur a fost redus cu 16%. Cei cu o greutate normala ar putea beneficia chiar de un risc redus cu pana la 30%. De fapt, mesajul este unul simplu: exercitiile fizice ar putea aduce beneficii substantiale sanatatii in cazul persoanelor care sunt inactive din punct de vedere fizic. Si chiar daca numai 20 de minute se pare ca fac diferenta, oamenii ar trebui sa faca mult mai multa miscare. Mersul pe jos, dansul si chiar gradinaritul sunt activitati benefice pentru starea noastra de sanatate. Unii oameni obosesc insa chiar si atunci cand merg la cumparaturi sau urca scarile. In plus, activitatea fizica regulata reduce riscul decesului rezultat in urma bolilor coronariene. Adultii ar trebui sa faca cel putin 150 de minute de activitate fizica moderata pe saptamana, in sesiuni a cate zece minute sau mai mult.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.