Revista care te menține sănătos

Știri

Ati uitat unde v-ati pus cheile? Inchideti ochii, s-ar putea sa va amintiti!

19 ianuarie 2015
Share

Nu va amintiti PIN-ul cardului sau nu mai stiti unde v-ati pus cheile? Inchideti ochii! Experimentele arata ca este mult mai usor sa ne amintim anumite detalii atunci cand ne izolam de lumea exterioara.

In momentul in care blocam elementele care ne-ar putea distrage atentia, se pare ca mintea isi poate aminti cu mult mai multa usurinta anumite aspecte. Psihologii de la Universitatea din Surrey, Anglia, au pus aceasta teorie in practica si au aratat unui numar de aproape 200 de femei si barbati filmulete scurte, dupa care le-au pus o serie de intrebari cu privire la ceea ce au vazut.

Tehnica ce imbunatateste memoria

Primul filmulet infatisa un electrician care fura obiecte din casele unde era chemat pentru a face anumite reparatii. Voluntarii au raspuns apoi mai multor intrebari, iar jumatate dintre acestia au facut-o in timp ce tineau ochii inchisi. Cei care au raspuns cu ochii deschisi au raspuns corect in proportie de doar 48%, in timp ce persoanele care au tinut ochii inchisi in timp ce raspundeau au obtinut un scor de 71%. Voluntarii au mai urmarit si un al doilea filmulet, iar rezultatele au fost asemanatoare. Se pare ca aceasta tehnica imbunatateste memoria, permitand oamenilor sa-si construiasca o imagine mentala detaliata a ceea ce vor sa isi aminteasca. In plus, cei care inchid ochii nu pot fi distrasi de alte lucruri. Iar metoda functioneaza chiar si in cazul rememorarii unor actiuni petrecute cu foarte mult timp in urma.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Dailymail.co.uk

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.