Revista care te menține sănătos

Știri

Optimismul, garantia unei inimi sanatoase

14 ianuarie 2015
Share

Persoanele care vad partea buna a vietii au si o inima mai sanatoasa, potrivit unui nou studiu. Gandirea pozitiva mentine inima in forma, cel putin asta reiese din studiul publicat in revista Health Behavior and Policy Review.

Rosalba Hernandez, cercetator la Universitatea din Illinois, Statele Unite ale Americii, a examinat legatura dintre sanatatea inimii si bunastarea psihologica. Sanatatea cardiaca, precum si alti indicatori ca tensiunea arteriala, colesterolul, modul de viata, cat si sanatatea mentala au fost evaluate pe un numar de 5.100 de adulti, cu varste intre 45 si 84 de ani.

Esti optimist, esti mai fericit

Persoanele care sunt mai optimiste prezinta de doua ori mai multe sanse de a avea o sanatate cardiovasculara buna, comparativ cu persoanele pesimiste. Este pentru prima data cand sanatatea cardiaca este asociata cu optimismul si cand s-a analizat acest aspect pe un esantion atat de mare de populatie, indiferent de criteriile etnice sau sociale. In plus, s-a descoperit ca persoanele optimiste erau acelea care faceau exercitii fizice si fumau mai putin, fapt ce sugereaza o legatura puternica intre un mod de viata sanatos si bunastarea mentala. Se pare ca fericirea reduce riscul bolilor cardiovasculare si, implicit, riscul atacului de cord.

Ruxandra Dumitrescu
Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.