Revista care te menține sănătos

Știri

Patru tipuri de cancer pot fi prevenite avand un mod de viata sanatos

29 decembrie 2014
Share

Un stil de viata mai sanatos ar reduce riscul a cel putin patru din 10 tipuri de cancer care afecteaza milioane de oameni, potrivit unor experti britanici. Primul pas care ar trebui facut ar fi renuntarea la fumat, acesta fiind cel mai mare factor de risc care poate fi evitat, arata ultimele date ale Cancer Research UK.

Alte trei principale metode de reducere a riscului de cancer sunt reducerea consumului de alimente procesate, limitarea consumului de alcool si practicarea de exercitii fizice regulate. Potrivit unor studii efectuate pe baza datelor din intervalul 2007-2011, mai mult de 300.000 de cazuri de cancer inregistrate in Marea Britanie au fost legate de fumat. A doua cauza majora, care a generat alte 145.000 de cazuri, a fost legata de dietele nesanatoase care contin alimente mult prea procesate. Obezitatea a contribuit si ea la alte 88.000 de cazuri, iar abuzul de alcool la 62.200 de cazuri.

 

Inactivitatea fizica, un alt factor major

Alti factori care au contribuit la riscul crescut de cancer au fost reprezentati de daunele provocate epidermei de expunerea prea mare la soare si inactivitatea fizica, potrivit studiului.

„Nu exista nicio indoiala ca anumite stiluri de viata pot avea un impact mare asupra riscului de cancer, iar cercetarea stiintifica din intreaga lume indica aceiasi factori de risc. Desigur, toata lumea se bucura de preparatele consumate pe durata sarbatorilor de Craciun, asa ca nu dorim interzicerea placintelor cu carne si a vinului, dar este un moment bun de a ne gandi la preluarea unor obiceiuri sanatoase pentru 2015”, a declarat prof. Max Parkin, statistician la Cancer Research UK de pe langa Universitatea Queen Mary din Londra.

Desigur, urmand un stil de viata sanatos nu ne poate garanta nimeni ca nu vom face nicidecum cancer, dar putem gestiona riscurile in favoarea noastra prin luarea de masuri pozitive acum, care vor ajuta la reducerea riscului de cancer in viitor, a mai adaugat Max Parkin.

 

Mircea Doaga
Sursa: bbc.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.