Revista care te menține sănătos

Știri

Sindromul metabolic poate conduce la aparitia problemelor urinare

12 decembrie 2014
Share

In urma unui nou studiu s-a descoperit ca pacientii cu sindrom metabolic pot prezenta un risc mai mare in ceea ce priveste problemele tractului urinar inferior, in timp ce un al doilea studiu a constatat ca interventiile chirurgicale care ajuta la pierderea in greutate ar putea reduce aparitia unor astfel de probleme.

Sindromul metabolic este diagnosticat atunci cand o persoana prezinta trei sau mai multi factori de risc metabolic: obezitate, hipertensiune arteriala, nivel ridicat de colesterol, nivel ridicat de glucoza in sange.

Chirurgia bariatrica si problemele urinare

Se pare ca sindromul metabolic ar fi asociat cu urinarea frecventa, scurgeri de urina, nevoia crescuta de a urina frecvent pe timp de noapte, golirea incompleta a vezicii urinare. In primul studiu, expertii de la un spital din Franta au analizat datele a 4.666 de barbati cu varste cuprinse intre 55 si 100 de ani, care au vizitat medicul pe o perioada de 12 zile in anul 2009. Un procent de 51,5% suferea de sindrom metabolic, iar 47% dintre barbati au fost tratati impotriva problemelor de tract urinar inferior. In cadrul celui de-al doilea studiu realizat in Noua Zeelanda a fost investigat modul in care chirurgia bariatrica afecteaza incidenta simptomelor tractului urinar inferior in randul pacientilor obezi. Specialistii au analizat 72 de pacienti care au suferit o astfel de interventie. Sanatatea pacientilor a fost evaluata inainte de operatie, iar apoi la 6-8 saptamani dupa interventie si dupa respectiv un an. Astfel, in urma operatiei s-au observat imbunatatiri semnificative ale simptomelor.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.