Revista care te menține sănătos

Știri

Gazul ilariant, tratament pentru depresia severa?

12 decembrie 2014
Share

Este surprinzator faptul ca nimeni pana acum nu s-a gandit sa trateze o afectiune in care principalul simptom este tristetea profunda cu ajutorul unei substante care ii face pe oameni sa rada. La acest aspect a lucrat o echipa de cercetatori care a condus un studiu pilot.

Expertii au descoperit ca protoxidul de azot cunoscut si sub numele de gaz ilariant ce provoaca „rasul artificial” ar putea fi o promisiune in ceea ce priveste atenuarea depresiei severe care nu raspunde la tratament. La studiu au participat 20 de pacienti care sufereau de depresie severa si care nu reactionau la tratament.

Protoxidul de azot ar putea ajuta pacientii care sufera de depresie

In cadrul studiului, pacientii au fost supusi tratamentului cu protoxid de azot (jumatate oxigen si jumatate protoxid de azot) – aceeasi combinatie pe care o utilizeaza si dentistii si care are un efect sedativ. O a doua combinatie era una cu efect placebo ce continea oxigen si nitrogen (azot), combinatie prezenta si in aerul pe care il respiram. Severitatea simptomelor a fost testata la scurt timp dupa tratament si apoi ziua urmatoare. Rezultatele au aratat ca doua treimi dintre pacienti au raportat o ameliorare a simptomelor dupa ce au beneficiat de tratamentul cu protoxid de azot. Gazul nu are niciun efect secundar. Rasul poate fi o terapie benefica in ceea ce priveste simptomele depresiei, iar echipa de cercetatori analizeaza efectele diferitelor concentratii de gaz ilariant asupra depresiei.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.