Revista care te menține sănătos

Știri

Anxietate? Ganduri „negre”? Mergeti la somn mai devreme!

10 decembrie 2014
Share

Pentru a alunga gandurile negative si anxietatea seara, cel mai indicat ar fi sa mergeti la culcare mai devreme pentru a putea beneficia de un somn de buna calitate, potrivit expertilor americani. Si nu este vorba despre niciun miracol aici, ci doar despre concluzia unui studiu stiintific condus de catre expertii de la Universitatea Bringhampton din Statele Unite ale Americii, studiu publicat in revista Cognitive Therapy and Research.

 

Somnul, o terapie mai putin costistitoare

Gandirea negativa este caracterizata printr-o angoasa excesiva cu privire la un anumit subiect, cu intoarcerea in trecut la experientele negative. Pentru a se stabili daca somnul are vreun impact asupra acestor ganduri neplacute, cercetatorii au analizat si au urmarit 100 de adulti tineri cerandu-le sa completeze chestionare in ceea ce priveste orarul de somn. Echipa a putut afla, astfel, in ce masura erau ingrijorati tinerii, cat de mult se gandeau la anumite lucruri si cat de obsedati erau de acestea. Tinerii au fost intrebati, de asemenea, daca functioneaza mai bine dimineata sau dupa-amiaza. Echipa a constatat ca persoanele care dorm foarte putin si care merg la culcare foarte tarziu sunt coplesite de gandurile negative fata de alte persoane. Cei care dorm cel putin 7 ore de somn pe noapte sunt mai putin afectati de anxietate. Iata, asadar, ca somnul ar putea reprezenta o terapie mai putin costisitoare pentru persoanele deranjate de ganduri intruzive.

 

Ruxandra Dumitrescu
Sursa: Topsante.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.