Revista care te menține sănătos

Știri

Germenii de broccoli ajuta la detoxifierea organismului

10 decembrie 2014
Share

Un nou studiu realizat de catre expertii Universitatii Johns Hopkins a descoperit ca germenii de broccoli ajuta la detoxifierea organismului, eliminand substantele toxice din sistem. Anterior, mai multe cercetari au pus accentul pe ficat, mentionand ca acest organ este singurul responsabil de detoxifiere, detoxifiere pentru care alimentele nu sunt deloc de ajutor.

Cand vine vorba despre germeni, unii experti avertizeaza ca nu ar fi chiar sanatosi, insa iata ca acest studiu dovedeste contrariul.

 

Consumul de germeni de broccoli, benefic pentru sanatate

In cadrul acestui studiu, dupa 12 saptamani in care au fost urmarite 300 de persoane, cele care consumasera o bautura pe baza de pulbere de germeni de broccoli prezentau un nivel mai mic de poluanti in urina fata de acelea care nu au consumat aceasta bautura. Cercetatorii care si-au propus sa studieze mai mult despre prevenirea cancerului au evaluat oamenii care locuiesc in China, unde calitatea slaba a aerului face ravagii la nivelul organismului, pentru ca acesta este practic intoxicat cu substante chimice nocive. In cazul unei substante chimice numite benzen s-a descoperit ca rata de detoxifiere a crescut cu pana la 61% daca se consumau germeni de broccoli. Pericolele pe termen lung ale expunerii la benzen includ un sistem imunitar deficitar, fapt ce poate conduce la aparitia infectiilor, dereglarilor ciclului menstrual etc. De asemenea, poate cauza varsaturi, o stare de confuzie etc. Asadar, germenii de broccoli se pare ca au efect antioxidant si nu numai.

 

Ruxandra Dumitrescu
Sursa: Naturalnews.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.