Revista care te menține sănătos

Știri

Cancerul seniorilor afecteaza tot mai multi tineri

5 decembrie 2014
Share

Cancerul de colon este o boala des intalnita in randul persoanele in varsta, insa cercetatorii americani avertizeaza ca, din pacate, aceasta problema afecteaza tot mai des persoanele tinere, noteaza Fox News.

Oamenii de stiinta de la MD Anderson Cancer Center au analizat informatiile privind incidenta cancerului de colon, cunoscut si sub numele de cancer colorectal, din perioada 1975-2010, iar concluzia a fost una suprinzatoare. Incidenta bolii pe toate categoriile de varsta a scazut cu 1%, dar a crescut pe segmentul 20-49 de ani. 

Cauza ar putea fi lipsa sportului

Nu se stie cauza exacta pentru care cancerul colorectal afecteaza din ce in ce mai mult persoanele tinere. Un posibil motiv ar putea fi reprezentat de lipsa exercitiilor fizice si obiceiurile alimentare necorespunzatoare. Medicii averizeaza ca acest tip de cancer este unul asimptomatic, iar de cele mai multe ori pacientii ajung la medic atunci cand boala este intr-un stadiu avansat. 

Estimarile facute de aceiasi cercetatori arata ca, pana in 2030, numarul de astfel de cazuri de cancer se poate dubla in randul persoanelor cu varsta cuprinsa intre 20 si 30 de ani. Numarul de cazuri ar putea creste cu aproximativ 30-50% in cazul persoanelor cu varste cuprinse intre 35 si 49 de ani. Pentru a preveni aceste previziuni sumbre, specialistii recomanda persoanelor trecute de 30 de ani sa isi faca o colonoscopie pentru a putea descoperi la timp asemenea probleme. 

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.