Revista care te menține sănătos

Știri

Infidelitatea sta „scrisa” in gene?

26 noiembrie 2014
Share

Potrivit unei echipe de cercetatori de la Universitatea din Queensland, Australia, se pare ca infertilitatea ar putea fi ereditara. 63% dintre barbati si 40% dintre femei si-ar putea justifica, astfel, infidelitatea fata de partener. Oamenii de stiinta au studiat datele genetice a 7.378 de gemeni (barbati si femei) cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, toate aceste persoane fiind angajate intr-o relatie de cuplu de cel putin an.

Infidelitatea in cazul femeilor si barbatilor

Din acest esantion, 9,8% dintre barbati si 6,4% dintre femei si-au recunoscut infidelitatea in cele 12 luni anterioare studiului si au avut cel putin doi parteneri sexuali in afara relatiei de cuplu. Luand in considerare si alte analize anterioare, echipa a ales sa studieze doua gene: gena OXTR responsabila de proteina receptoare a oxitocinei (hormonul iubirii) si gena AVPRIA ce codifica proteina receptoare a vasopresinei care influenteaza comportamentul social. Rezultatele studiului au aratat ca gena AVPRIA ar putea fi responsabila de tendinta de infidelitate in cazul femeilor. Cu toate acestea, niciun rezultat asemanator nu a fost observat in cazul barbatilor. Totusi, daca o persoana prezinta o anumita varianta a genei AVPRIA, prezinta si un risc mai mare de adulter. Identificarea acestei predispozitii genetice ar putea explica comportamentul infidel in cazul femeilor. Cercetarile demonstreaza ca genele influenteaza comportamentul sexual al oamenilor.

 

Ruxandra Dumitrescu
Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.