Revista care te menține sănătos

Știri

Uscatoarele de maini, periculoase pentru sanatate

25 noiembrie 2014
Share

Uscatoarele moderne de maini pe care le intalnim in toaletele marilor centre comerciale sau in benzinarii se pare ca nu ne ajuta doar sa ne uscam mainile dupa ce ne-am spalat, ci ar putea raspandi bacterii in camera in care se afla, potrivit unui nou studiu. In urma acestui studiu s-a constatat ca uscatoarele de maini sunt mult mai periculoase decat prosoapele de hartie atunci cand vine vorba despre raspandirea germenilor.

Jetul de aer cald poate imprastia bacterii in aer. Cercetatorii au descoperit de 27 de ori mai multi germeni in aerul din jurul uscatoarelor, in comparatie cu aerul din jurul dozatoarelor de prosoape de hartie.

 

Uscatoarele de maini si bacteriile

Studii anterioare au demonstrat ca dupa ce o persoana merge la toaleta, pe mainile sale se gasesc milioane de bacterii. Ca parte a studiului, cercetatorii au contaminat mainile subiectilor cu o bacterie inofensiva care este intalnita in mod normal in baile publice. Expertii au prelevat probe de aer din jurul uscatoarelor si de la o distanta de unu-doi metri. Cand au testat aerul din jurul uscatoarelor, numarul de bacterii era de cinci ori mai mare. Si de 27 de ori mai mare comparativ cu aerul din jurul dozatoarelor de prosoape de hartie. Langa uscatoare, virusul a fost detectat in aer chiar si la 15 minute dupa ce o persoana a utilizat uscatorul de maini. Aceste descoperiri sunt importante pentru a intelege modul in care bacteriile se raspandesc si transmit boli.

 

Ruxandra Dumitrescu
Sursa: Dailymail.co.uk

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.