Revista care te menține sănătos

Știri

Joggingul poate preveni osteoartrita

20 noiembrie 2014
Share

Oamenii de stiinta sustin ca joggingul practicat in mod regulat ar putea preveni dezvoltarea osteoartritei, sustin oamenii de stiinta. Un nou studiu a descoperit ca alergarea, gest practicat indiferent de varsta, poate prezenta foarte multe beneficii pentru sanatate.

Osteoartrita este o boala care afecteaza persoanele de varsta mijlocie si se caracterizeaza prin deteriorarea progresiva a cartilajului articular, provocand modificari la nivelul structurilor din jurul articulatiilor. Printre aceste modificari se numara acumularea de lichid, slabiciunea musculara si a tendoanelor, toate acestea putand provoca dureri si umflaturi.

 

Faceti jogging pentru o viata sanatoasa!

O echipa de cercetatori de la Baylor College of Medecine din Houston, Texas, a realizat un studiu pe un esantion de 2.683 de participanti si a descoperit ca persoanele care alergau in mod obisnuit sau care au alergat la un moment dat in viata, indiferent de varsta, prezentau o prevalenta scazuta in ceea ce priveste durerile de genunchi, dar si simptomele de osteoartrita. Persoanele care fac jogging regulat vor fi mult mai protejate impotriva acestei afectiuni. Astfel, nu exista niciun motiv pentru care oamenii ar trebui sa se teama, deoarece alergarea nu dauneaza articulatiilor genunchilor. In plus, joggingul ajuta la scaderea tensiunii arteriale, reduce riscul de aparitie a diabetului si ajuta la pierderea in greutate. Iar daca nu stiati, barbatii care fac miscare ar putea reduce riscul in ceea ce priveste disfunctia erectila.

 

Ruxandra Dumitrescu
Sursa: Dailymail.co.uk

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.