Revista care te menține sănătos

Știri

Aerul din salile de fitness, sursa de poluare pentru organism?

18 noiembrie 2014
Share

Imaginati-va ca mergeti intr-o sala de fitness, ca alergati pe banda si ca purtati o masca antipoluare. Cu siguranta ca aceasta idee vi se va parea una iesita din comun.

Cu toate acestea, rezultatele unui studiu in domeniu realizat in Portugalia si Olanda arata ca aerul din salile de gimnastica este plin de substante poluante care ne pot afecta sanatatea. S-au descoperit diferite niveluri de gaze, printre care dioxid de carbon, monoxid de carbon si ozon. Acestui cocktail i s-au adaugat concentratii ridicate ale unor substante chimice provenite de la produsele de uz casnic, de la vopsea (formaldehide), dar si particule de praf.

 

Mediul propice pentru a practica sport

Nivelul substantelor poluante a fost masurat in momentul in care salile de sport erau pline, iar cantitatea de CO2 degajata atingea cote deosbeit de mari in momentul in care sportivii faceau efort si transpirau. Or, aceasta supraexpunere poate provoca oboseala, ameteli etc. Cand facem efort fizic, inspiram si expiram mai mult aer. Substantele poluante penetreaza mult mai profund in plamani, tocmai de aceea organismul poate fi afectat intr-o masura mai mare. Verdictul ar fi acela ca este mult mai indicat sa practicam sport in aer liber decat intr-o sala de sport unde este cald si unde aerul este incarcat de substante toxice.

 

Ruxandra Dumitrescu
Sursa: Topsante.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.