Revista care te menține sănătos

Știri

100 de ANI de învățământ de comerț exterior și 40 de ANI de la înființarea Facultății de Relații Economice Internaționale

16 noiembrie 2014
Share

În perioada 13-15 noiembrie 2014, în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti au avut loc ceremoniile de aniversare a 100 de învăţământ superior de comerţ exterior şi a 40 de ani de la înfiinţarea Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale.

Pe 13 noiembrie 2014, în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din Bucureşti a avut loc dezbaterea cu numele „Principalele provocări pentru cariera de specialist în domeniul relațiilor economice internaționale – Experiențe naționale de succes”.

Aceasta a fost urmată de ceremonia de decernare a Medaliilor Aniversare unor reprezentanţi ai mediului academic şi de afaceri românesc, care au sprijinit devenirea Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale în istoria sa de 40 de ani de formare de specialişti de comerţ exterior. Alături de profesori, decani și prodecani, printre laureați s-au aflat mai multi absolvenți de marcă ai institutiei: Anca Vlad, Președintele FILDAS Grup, Mihai Bogza, Președintele Consiliului de Administratie al Bancpost, Florin Pogonaru, președintele Asociației Române a Oamenilor de Afaceri, Prof. Univ. Dr Florin Georgescu, Vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie şi prim-viceguvernator BNR, Mișu Negrițoiu, Președinte ING România, Dorin Ivașcu, Președinte Regional Air Suport, Prof. Univ. Dr. Silviu Neguț, decan (2008-2012) şi prodecan (1993-2008) al R.E.I., ASE Bucureşti, fondator şi director al Masteratului de Geopolitică şi Relaţii Economice Internaţionale, Vice-preşedinte al Societăţii de Geografie din România, Dr. Mihai Ionescu, Președinte Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România ș.a.

Reuniunea de aniversare a „100 de ani de învățământ de comerț exterior” a fost prezidată de Prof. Univ. Dr. Dumitru Miron, Decanul R.E.I., Anca Vlad, Președinte FILDAS Grup, Prof. Univ. Dr. Gabriela Țigu, Prorector Facultatea de Business şi Turism, Academia de Studii Economice, Prof. Univ. Dr. Rodica Pamfilie, Decan al Facultății de Comerț din cadrul ASE și Carina Ungureanu, reprezentant al Senatului studenților din ASE.

Ceremoniile au început cu şedinţe festive în Departamentele Facultății de Relații Economice Internaționale, vernisarea Expoziției cuprinzând imagini și artefacte referențiale pentru devenirea învățământului românesc de comerț exterior, evocarea unor momente definitorii pentru Școala  Românească de relații economice internaționale, prezentarea celor mai reprezentative cărți de specialitate publicate de membri ai comunității universitare a facultății. Totul a culminat cu cea de-a V-a ediție a Conferinței Internaționale ”The Future of Europe”.

Evenimentele aniversare au beneficiat de sprijinul sponsorului Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale: Catena. 

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.