Revista care te menține sănătos

Știri

Femeile ar merge mai des la sala, dar se tem de ceea ce vor spune celelalte despre ele

7 noiembrie 2014
Share

Multe femei care vor sa slabeasca si sa arate mai bine ar dori sa mearga regulat la sala, dar se tem ca vor fi judecate de celelalte femei care fac deja sport pentru aspectul lor ori pentru lipsa abilitatilor sportive, potrivit unui studiu de specialitate. De asemenea, mamele se tem ca vor fi judecate de celelalte femei ca se preocupa de ele, si nu de copiii lor.

In Marea Britanie, numarul femeilor care practica regulat sport de intretinere este cu doua milioane mai mic decat cel al barbatilor. Potrivit studiului efectuat de Sport England, 75% dintre femei ar dori sa practice sport, dar se feresc sa faca asta. Exista trei factori principali care le fac pe aceste femei mai sceptice fata de mersul la sala.

 

Cele trei elemente descurajatoare

Primul este legat de aspectul lor fizic, comparativ cu cele care fac deja sport. Femeile mai putin in forma sunt preocupate de ceea ce ar spune celelalte femei atunci cand le vor vedea la sala. Un al doilea element se refera la temerea ca abilitatile lor sportive si experienta in privinta exercitiilor la aparatele din salile de sport sunt mult mai reduse comparativ cu cele care merg deja de multa vreme la sala, iar astfel se vor face de ras in fata celorlalte. De asemenea, mamele se tem ca vor fi judecate ca, mergand la sala, isi neglijeaza copiii si ca le pasa mai mult de propria persoana decat de copiii lor.

Concluzia studiului este ca, in cazul multor femei care ar dori sa faca exercitii fizice, frica de a fi judecate de alte persoane este mult mai mare decat increderea in sine. Jennie Pret, director executiv al Sport England, a declarat: „Femeile fac mai putin sport si mai putine exercitii fizice decat barbatii, dar de cele mai multe ori spun ca ar dori sa faca mai mult. Am aflat, vorbind cu femeile de toate varstele, ca ceea ce le opreste este frica de a fi judecate de ceilalti”.

Studiul va sta la baza unei campanii ce va fi lansata la inceputul anului viitor, prin care femeilor sa li se redea increderea si sa fie incurajate sa practice mai mult sport – in sali de fitness, cluburi sportive sau chiar si la domiciliu.

 

Mircea Doaga

Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.