Revista care te menține sănătos

Știri

Alimentatia nesanatoasa afecteaza sistemul imunitar pe termen lung

6 noiembrie 2014
Share

O alimentatie gresita de-a lungul timpului poate avea un impact asupra sanatatii, chiar daca, la un moment dat, va veti schimba dieta, potrivit unui studiu publicat in revista medicala Journal of Leukocyte Biology. Daca nu veti renunta la obiceiurile alimentare proaste si nu va veti indrepta catre un regim echilibrat, sistemul imunitar poate fi afectat.

Cercetatorii de la Universitatea din Leiden, Olanda, au realizat un studiu pe doua grupuri de soareci de laborator, modificati genetic pentru a dezvolta hipercolesterolemie si ateroscleroza. Rozatoarele au fost hranite fie cu alimente sanatoase, fie cu alimente grase.

 

Organismul memoreaza efectele negative ale alimentatiei nesanatoase

Oamenii de stiinta au constatat apoi ca sistemul imunitar al soarecilor hraniti cu alimente grase era mai predispus la ateroscleroza. Obiceiurile alimentare nesanatoase modifica permanent anumite gene, inclusiv pe cele legate de imunitate. Aceste modificari epigenetice explica existenta unui risc cardiovascular mai mare, chiar si dupa adoptarea unui stil de viata sanatos. O dieta echilibrata tine obezitatea la distanta, obezitatea fiind una dintre cele mai mari probleme in ceea ce priveste sanatatea. In plus, Organizatia Mondiala a Sanatatii trage un semnal de alarma mai ales in cazul copiilor si adolescentilor. Procentul obezitatii a crescut pana la 27% in cazul adolescentilor de 13 ani si pana la 33% in cazul copiilor de 11 ani.

 

Ruxandra Dumitrescu
Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.