Revista care te menține sănătos

Știri

Curiozitatea ne ajuta sa retinem cu usurinta anumite informatii

13 octombrie 2014
Share

Cu cat o persoana este mai curioasa cu privire la un anumit subiect, cu atat persoanei respective ii va fi mai usor sa memoreze mai multe informatii, potrivit unui studiu in domeniu. In momentul in care curiozitatea ne este „trezita”, schimbarile care au loc in creier ne permit sa retinem mult mai usor anumite informatii pe termen lung. Pentru acest studiu, cercetatorii americani au rugat cativa voluntari sa estimeze gradul de curiozitate cu privire la diverse aspecte, dupa care au fost supusi unei investigatii de tip RMN (rezonanta magnetica nucleara).

 

Curiozitatea si retinerea informatiilor

In urma studiului s-a constatat ca, odata ce curiozitatea voluntarilor a fost „trezita”, participantii au demonstrat ca poseda abilitati de invatare mai bune. In plus, voluntarii au putut pastra informatiile respective chiar si dupa 24 de ore. Curiozitatea ar putea pune creierul intr-o stare de excitare pentru a invata si retine tot felul de informatii, precum un aparat care „aspira” tot ceea ce sunteti motivati sa invatati si nu numai. In plus, specialistii au descoperit ca atunci cand ne este stimulata curiozitatea exista si o crestere a activitatii circuitului de recompensa prin intermediul dopaminei, o substanta care transmite informatiile intre neuroni. S-a observat si o crestere a activitatii hipocampusului, o regiune a creierului ce permite crearea de noi amintiri.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com 

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.