Revista care te menține sănătos

Știri

Lumina albastra a gadgeturilor ne afecteaza metabolismul si poate conduce la ingrasare

13 octombrie 2014
Share

Incarcarea tabletei sau a telefonului mobil in dormitor ar putea determina acumularea kilogramelor in plus, sugereaza noile cercetari. Lumina albastra provenita de la ecranele gadgeturilor poate conduce la cresterea in greutate deoarece afecteaza producerea de melatonina (hormonul somnului). Un nivel normal de melatonina promoveaza somnul regulat, fapt ce ajuta organismul sa transforme in mod eficient alimentele consumate in energie. Daca nivelul de melatonina nu este unul sanatos, ciclul de somn al organismului este afectat si in acest mod alimentele nu mai pot fi procesate in mod eficient.

 

Lumina albastra si kilogramele in plus

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Granada, Spania, au stabilit ca injectiile cu melatonina ajuta la combaterea obezitatii si diabetului. In noul studiu, expertii au descoperit o legatura intre ritmul circadian si bolile amintite mai sus (obezitatea si diabetul). Utilizarea laptopului sau a smartphone-ului seara poate conduce la cresterea in greutate deoarece apare senzatia de foame chiar si dupa ce am mancat. In plus, lumina albastra emisa de telefoane sau laptopuri ne afecteaza somnul si, implicit, metabolismul. Rezultatele au aratat ca expunerea la lumina albastra este asociata cu o senzatie de foame care apare la 15 minute dupa utilizarea gadgetului respectiv si la aproape doua ore dupa masa. Expunerea timp de trei ore la lumina albastra seara, inainte de a merge la somn, afecteaza metabolismul.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Everydayhealth.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.