Revista care te menține sănătos

Știri

Ceaiul verde ar putea ajuta in lupta impotriva cancerului

13 octombrie 2014
Share

A fost demonstrat deja ca ceaiul verde reduce colesterolul, imbunatateste fluxul de sange, protejeaza impotriva bolilor de inima. Acum oamenii de stiinta cred ca ceaiul verde ar putea fi folosit in dezvoltarea unor medicamente pentru a lupta impotriva cancerului.

Un produs chimic extras din ceaiul verde s-ar putea dovedi un mijloc de transport ideal al proteinelor ​​care combat boala, potrivit unui studiu al Institutului de Bioinginerie si Nanotehnologie din Singapore.
Ceaiul verde este format dintr-o clasa de substante chimice numite catechine, dintre care cea mai abundenta este EGCG (epigallocatechin galat). Se crede EGCG este responsabila pentru beneficiile aduse sanatatii de ceaiul verde si tot aceasta ar putea avea efecte anticancer.

Dr. Joo Eun Chung, coordonatorul studiului, si colegii sai au aratat ca proteina ​​anticancer Herceptin se poate combina cu EGCG, pentru a forma un complex stabil si eficient care sa furnizeze un medicament catre tumorile canceroase.

 

Factori specifici

Cercetatorii au injectat o combinatie de EGCG si Herceptin in soarecii de laborator si au constatat ca substanta s-a orientat mai bine catre tumora, reducand ritmul de crestere a acesteia si ramanand mai mult timp in sange.

Oamenii de stiinta spera ca aceasta descoperire ar putea ajuta la construirea unui mecanism de livrare mai eficient a medicamentelor catre tumorile canceroase. La dezvoltarea unor asemenea substante trebuie luati in considerare mai multi factori specifici, astfel incat acestea sa atace doar cancerul. Folosirea unor cantitati mari de substante transportoare ar putea duce la toxicitate in cazul in care organismul nu o poate metaboliza. De asemenea, substanta ar putea fi ineficienta in cazul in care corpul o elimina prea repede.

 

Mircea Doaga

Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.