Revista care te menține sănătos

Știri

Chirurgia bariatrica poate trata diabetul

26 septembrie 2014
Share

In urma mai multor cercetari internationale care au aratat eficienta chirurgiei bariatrice (micsorarea stomacului), in ameliorarea si tratarea diabetului tip 2, Spitalul Ponderas si Institutul de Diabet Nutritie si Boli Metabolice „N. Paulescu” vor demara un studiu clinic in acest sens in premiera la noi in tara.

40 de pacienti vor fi alesi pentru a fi studiate comparativ rezultatele chirurgiei bariatrice si cele ale tratamentului clasic pentru diabet. Douazeci dintre ei vor beneficia gratuit de interventia de micsorare a stomacului, in timp ce alti douazeci vor beneficia de tratament conservativ gratuit.  

 

Chirurgia bariatrica si diabetul zaharat tip 2

Chirurgia bariatrica a inceput sa fie folosita in tratarea diabetului dupa ce studii numeroase au aratat ca persoanele cu diabet de tip 2 au inregistrat remisiuni ale bolii, pana la lipsa nevoii de tratament medicamentos, in urma acestei proceduri. Costul unei singure interventii de acest tip este intre 6500 si 8500 de euro si va fi suportat in intregime de catre Spitalul Ponderas.

Persoanele interesate sa participe la studiu pot merge pentru inscriere la Institutul de Diabet din Bucuresti, strada Caragiale, de luni pana vineri, intre orele 9.00 si 13, sau pot accesa site-ul Ponderas. Sunt cautate persoane de sex masculin, cu varsta cuprinsa intre 30 si 50 de ani, cu diabet zaharat de tip 2 de cel mult 10 ani.

 

Text: Bianca Badescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.