Revista care te menține sănătos

Știri

Consumul de peste gras poate reduce riscul pierderii auzului la seniori

11 septembrie 2014
Share

Consumul de peste gras ar putea reduce riscul pierderii auzului cu pana la o cincime, spun cercetatorii. Pestele gras (somonul, macroul sau sardinele) este bogat in acizi grasi Omega 3, acizi despre care stim deja ca previn bolile de inima, dementa, cancerul, depresia sau artrita.

Expertii americani au analizat un studiu ce a fost realizat pe un esantion de 65.215 de asistente medicale care au fost urmarite intre anii 1991 si 2009, perioada de-a lungul careia au fost raportate 11.606 cazuri de pierdere a auzului. Comparativ cu persoanele care consumau foarte rar peste, cele care mancau peste gras de doua ori pe saptamana prezentau un risc cu 20% mai mic de a-si pierde auzul.

 

Beneficiile pestelui gras

Un declin in ceea ce priveste auzul apare odata cu inaintarea in varsta, insa exista cativa factori de risc ce pot fi evitati. Consumul oricarui tip de peste poate fi asociat un risc mai mic in ceea ce priveste aceasta afectiune. Expertii sustin ca este necesar sa consumati peste pentru a fi sanatosi mai tarziu in viata. Un alt studiu realizat in 2008 a descoperit ca pestele este benefic in cazul degenerescentei maculare – o cauza comuna a orbirii la seniori. Printre beneficiile consumului a doua portii de peste pe saptamana se numara si mentinerea tensiunii arteriale la un nivel normal.

 

Ruxandra Dumitrescu
Sursa: Dailymail.co.uk

 

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.