Revista care te menține sănătos

Știri

Taiteii instant cresc riscul de colesterol marit, diabet si hipertensiune la femei

25 august 2014
Share

Femeile prezinta un risc cu 68% mai mare de colesterol marit, diabet si hipertensiune, in cazul in care consuma de cel putin doua ori pe saptamana taitei instant (noodles), se arata intr-un studiu realizat de cercetatori de la Universitatea Harvard.

„Consumul de taitei instant este legat de o crestere a sindromului metabolic la femei, indiferent de regimul lor alimentar dominant”, arata cercetatorii, in studiul publicat luna aceasta in Journal of Nutrition.

Sindromul metabolic se traduce prin prezenta unei serii de semne fiziologice care duc la cresterea riscului de diabet si de boli cardiovasculare.

 

Femeile – mai sensibile

Cercetatorii au analizat datele unui sondaj efectuat in Coreea de Sud, cel mai mare consumator mondial de taitei instant, pe un esantion de 10.771 de adulti, dintre care mai mult de jumatate femei.

Astfel, chiar daca femeile coreene au un regim traditional, bazat pe orez, peste si legume, sau consuma preponderent carne si alimente prajite, mai putin sanatoase, faptul ca ele mananca paste instant de doua ori pe saptamana duce la o crestere semnificativa a riscului de sindrom metabolic.

„Consumul, o data sau de doua ori pe saptamana, a pastelor instant nu constituie o problema, insa daca se consuma mai mult de doua ori pe saptamana atunci devine problematic”, noteaza Frank Hu, profesor de nutritie si epidemiologie la Harvard si autor principal al studiului.

Studiul explica si de ce barbatii nu sunt la fel de afectati de consumul de taitei: femeile sunt mai sensibile la efectele carbohidratilor, la grasimi si la sare.

 

Mircea Doaga

Sursa: 7sur7.be, agerpres.ro

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.