Revista care te menține sănătos

Știri

Veninul albinelor, viitorul tratamentului impotriva cancerului?

13 august 2014
Share

Cercetatorii din Illinois, Statele Unite ale Americii, au reusit sa extraga o molecula din veninul albinelor, care s-ar putea sa fie eficient impotriva celulelor canceroase. Echipa profesorului Pan Dipanjan a reusit sa blocheze multiplicarea celulelor canceroase in urma unei injectii cu venin realizate in laborator. Toxinele din acest venin contin proteine care au capacitatea de a se fixa pe membranele celulelor canceroase ce actioneaza apoi ca un agent tumoral. Dificultatea consta in extragerea veninului si injectarea lui in timp util, in momentul in care trebuie sa se fixeze pe celule. Altfel, o astfel de injectie are putea avea efecte mai putin dorite, putand provoca daune la nivelul musculaturii, nervilor sau chiar hemoragii interne.

 

Veninul albinelor, benefic pentru sanatate

In studiul realizat de experti a fost extrasa proteina prezenta in veninul albinei, dupa care molecula a fost injectata in capsule foarte mici numite nanoparticule. Odata ajunse la tumoare, toxinele au fost eliberate si s-au fixat pe celulele canceroase, prevenind astfel dezvoltarea si raspandirea lor. Potrivit profesorului Dipanjan, exista si alte peptide sintetice care ar putea functiona ca tratament impotriva cancerului. In ceea ce priveste studiul, urmatoarea etapa este testarea eficientei injectiei pe animalele de laborator. In urmatorii 3-5 ani, expertii spera sa ajunga la rezultatul asteptat.

 

Ruxandra Dumitrescu
Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.