Revista care te menține sănătos

Știri

Lipsa sportului, asociata si cu probleme de memorie

7 august 2014
Share

Persoanele care nu fac miscare si au probleme de sanatate, cum ar fi afectiuni cardiovasculare si pulmonare, se confrunta cu un risc mai mare de a suferi piederi de memorie, au descoperit cercetatorii americani.

In acest sens, exercitiile fizice joaca un rol esential pentru sanatatea creierului, o serie de factori de risc pentru bolile de inima fiind, de asemenea, asociati cu declinul cognitiv.

Afectiunile cardiovasculare si functia cognitiva

Studiul, publicat in Journal of the American Heart Association, a descoperit ca persoanele cu cele mai grave afectiuni cardiace prezentau un risc mai mare de a se confrunta cu probleme la testele de invatare, memorie si fluenta verbala comparativ cu persoanele cu o sanatate cardiaca mai buna. La studiu au participat 17.761 persoane cu varsta minima de 45 de ani care, la inceperea experimentului, prezentau functii cognitive normale si nu aveau un istoric de accident vascular cerebral. Functia lor mentala a fost evaluata timp de patru ani. Sanatatea inimii a fost evaluata pornind de la o serie de factori, inclusiv fumatul, dieta alimentara, activitatea fizica, indicele de masa corporala, tensiunea arteriala, nivelul colesterolului total si cel al glucozei.

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.