Revista care te menține sănătos

Știri

„Hormonul iubirii”, posibil tratament in caz de autism?

5 august 2014
Share

„Hormonul iubirii” ar putea ajuta persoanele cu autism sa se descurce mai bine in anumite situatii ce presupun interactiunea sociala, sustin specialistii. Oamenii de stiinta au descoperit ca oxitocina ar putea fi eficienta pentru o mai buna intelegere a emotiilor si expresiilor faciale. Oxitocina sau „hormonul iubirii” este produsa de femei in timpul sarcinii, dar apare si atunci cand ne indragostim. Anterior, acest hormon a fost legat de tratarea persoanelor cu tulburari sociale etc.

Oxitocina, benefica atat in cazul unui grad mai scazut de autism, cat si in caz de autism sever

Intr-un studiu realizat de specialistii japonezi s-a descoperit ca o singura doza din acest hormon creste nivelul de activitate in regiunea creierului asociata cu procesarea emotiilor si cu empatia. Pana in momentul de fata, tratamentul s-a dovedit a fi eficient in cazul persoanelor care sufereau de un grad mai scazut de autism, astfel incat acestea prezentau abilitati de comunicare mult mai bune decat pacientii cu autism sever. Expertii de la Universitatea din Tokyo afirma ca studiul pe care l-au realizat indica faptul ca oxitocina este benefica in cazul formelor de autism care se bazeaza in ceea ce priveste comunicarea pe  expresiile faciale si indiciile non-verbale. Oxitocina a fost administrata prin intermediul unui spray nazal, iar cei 40 de participanti cu autism au fost rugati sa spuna daca un anumit personaj dintr-un film era bun sau rau, bazandu-se atat pe semnalele non-verbale, cat si pe ceea ce spunea personajul. Dupa administrarea oxitocinei, subiectii au descifrat mult mai usor caracterul personajului. Studiul a fost publicat online in jurnalul Molecular Psychiatry.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Dailymail.co.uk

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.