Revista care te menține sănătos

Știri

Stop Hepatita – un program national gratuit pentru sanatatea romanilor

28 iulie 2014
Share

Pentru ca Romania este pe locul 1 in Europa daca vorbim de numarul cazurilor totale de hepatita, medicii, prin Societatea Romana de Gastroenterologie si Hepatologie si Societatea Romana de Boli Infectioase, au incheiat un parteneriat cu Fundatia Renasterea si care se va concretiza in lansarea programului Stop Hepatita.

”Proiectul isi propune sa redea o imagine cat mai clara a patologiei hepatitice de etiologie virala, cat si a sistemului national de sanantate angrenat in managementul acestei patologii. De asemenea este necesar ca lucrarea sa formuleze strategii de viitor pentru un mai bun management al bolii”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, despre aceasta initiativa.

Programul Stop Hepatita, care se va desfasura pana in luna iulie 2015, va include actiuni de educare si preventie in toate zonele tarii, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Astfel, vor fi organizate caravane scolare si campanii de educare pentru hepatita A, campanii de informare pentru hepatita B si campanii de detectare a bolii pentru hepatita C. La incheierea acestui program se va face cunoscut si un raport de cercetare cu cu privire la patologia hepatica.

 

Text: Bianca Badescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.