Revista care te menține sănătos

Știri

Zona in care locuiti va poate influenta greutatea

2 iulie 2014
Share

Clima poate influenta dispozitia fiecarui individ de a face exercitii fizice, ceea ce se va reflecta, intr-un final, asupra greutatii corporale, potrivit unui studiu recent al cercetatorilor americani.

Cercetatorii de la Universitatea din Austin, Texas, au descoperit ca locuitorii din zonele in care vara se inregistreaza temperaturi foarte ridicate sunt mai putin activi fizic și au mai multe sanse de a fi supraponderali sau obezi.

Acelasi fenomen se inregistreaza si in zonele in care iernile sunt deosebit de reci, potrivit concluziilor unui studiu publicat in ultimul numar al Jurnalului American de Sanatate Publica.

Multe dintre zonele in care frecventa exercitiilor fizice este extrem de scazuta au o clima caracterizata prin veri foarte calduroase si umede. In schimb, zonele in care locuitorii practica cel mai mult exercitiile fizice sunt cele de munte, unde verile sunt ceva mai racoroase.

Studiul arata ca, in lunile de vara, in zonele cu temperaturi foarte ridicate, oamenii se indura greu sa mai faca miscare – alergare ori macar o plimbare vioaie – dupa orele de program, cand afara este oricum inca foarte cald.

Alternative exista

De aceea, este recomandat ca locuitorii din aceste zone sa incerce sa-si planifice alt gen de exercitii – sport in sali acoperite, inot, o alergare de dimineata, cand inca este racoare, sau mersul pe banda, in casa.

De asemenea, studiul recomanda autoritatilor din zonele cu veri calduroase sa incurajeze activitatea fizica a locuitorilor, tinand cont si de clima locala, un exemplu in acest sens fiind amenajarea unor piste de alergat si de biciclete pe langa lacuri, unde este un pic mai racoare.

 

Sursa: sursa: healthyliving.msn.com

Text: Mircea Doaga

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.