Revista care te menține sănătos

Știri

Vitaminele au rol in cresterea calitatii spermei

27 iunie 2014
Share

Spermatogeneza reprezinta procesul de formare a spermatozoizilor de catre testicul. Incepe la maturitate, sub influenta hormonilor secretati de hipofiza, si incetineste odata cu inaintarea in varsta. Daca pana acum modificarile de spermatogeneza apareau doar la barbatii trecuti de 65-70 de ani, in ultimul timp tot mai multi tineri sunt afectati de acestea.

Un studiu stiintific efectuat de americani a aratat o scadere dramatica a numarului de spermatozoizi la tineri. Daca intre 1950 si 1980 scaderea era cu aproximativ 30%, incepand cu anii 1980 si pana in zilele noastre procentul a crescut la 50%. Din pacate, tot mai multe cupluri care isi doresc sa aiba copii descopera in urma unei spermograme ca numarul de spermatozoizi fie este prea mic, fie este de o calitate indoielnica. Acest lucru, lasat netratat, poate duce catre infertilitate.

Un alt studiu recent a aratat ca un consum excesiv de echinaceea, ginko biloba sau sunatoare reduce capacitatea spermatozoizilor de a penetra ovulul si dauneaza calitatii spermei. De asemenea, deficienta de zinc si seleniu este o alta cauza a infertilitatii masculine.

Cercetatorii in domeniu recomanda introducerea in alimentatia zilnica a vitaminelor, in special vitamina B12, vitamina C, vitamina E, alaturi de urmarea unui tratament pentru fertilitate recomandat de doctor. Aceste vitamine au rol in cresterea numarului de spermatozoizi si asigura capacitatea acestora de a fecunda ovulul.

 

Afla mai multe despre produsele pentru tratarea infertilitatii aflate la reducere doar in farmaciile Catena.

 

Farmaciile Catena si BRD va pun la dispozitie cardul Catena MasterCard, ce vine in sprijinul persoanelor care au nevoie de ajutor pentru achizitionarea unor produse esentiale pentru sanatate. Prin Catena MasterCard poti beneficia de rate cu 0% dobanda.

Click aici pentru detalii si exemple de rambursare!

 

Text: Madalina Manole

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.