Revista care te menține sănătos

Știri

Contribuie consumul de alcool la dezvoltarea cancerului de piele?

5 iunie 2014
Share

Consumul de alcool in mod regulat poate contribui la cresterea riscului de a dezvolta melanom, cea mai agresiva forma a cancerului de piele. Specialistii, a caror noua cercetare a fost publicata in „British Journal of Dermatology”, au consultat 16 studii anterioare in care au fost implicati peste 6.200 de pacienti, informeaza dailymail.co.uk.

Acestia au descoperit ca persoanele care au consumat mai putin de o bautura in fiecare zi au avut un risc de a dezvolta melanom cu 10% mai mare in comparatie cu cei care nu au consumat alcool deloc sau au baut doar ocazional. Riscul de a dezvolta cancer de piele poate fi rezultatul faptului ca alcoolul ii face pe oameni mai nesabuiti in ceea ce priveste protectia solara. Potrivit oamenilor de stiinta, alcoolul provoaca schimbari biologice care fac pielea mult mai sensibila la lumina si pot agrava impactul la expunerea la razele ultraviolete.

Pana in acest moment nu se stie exact care este mecanismul din spatele asocierii dintre consumul de alcool si riscul de a dezvolta melanom, dar oamenii de stiinta cred ca modul in care etanolul este transformat intr-un compus chimic numit acetaldehida imediat dupa consumul de alcool ar putea avea un rol important. Se crede ca acetaldehida poate actiona ca un fotosensibilizant, distrugand celulele intr-un mod ce poate produce cancer de piele.

Cristina Ionescu
Sursa: Daily Mail

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.